Duurzaamheidsbeleid

De technische levensduur van een Trotter billboard bedraagt meer dan 10 jaar, zelfs bij blootstelling aan het wisselvallige Belgische weer. Dit is van vitaal belang voor ons en iets waar we naar gestreefd hebben bij het ontwerpen van de billboards, omdat we graag bijdragen aan een circulaire economie. We hebben ook een specifiek doel voor de komende 5 jaar om onze ecologische voetafdruk verder te minimaliseren.

Dit is precies de reden waarom we de Trotter in eigen huis hebben ontworpen, gemaakt en geproduceerd. De Trotter is het eerste tijdelijke bord van dit formaat ter wereld dat zowel voor korte als lange termijn gehuurd kan worden.

Voor al ons drukwerk gebruiken we PVC-vrij materiaal (tenzij een klant anders verkiest)

  • om het milieu verder te beschermen
  • de weg vrij te maken voor het halen van de zero plastic doelstellingen
  • en tegelijkertijd de vitaliteit, kwaliteit en uitstraling van traditionele bannermaterialen te evenaren.

Het kan binnen 20 minuten op bijna elk oppervlak worden geplaatst, waardoor de installatietijd en dus ook de uitlaatgassen tot een minimum worden beperkt. Ook kunnen dezelfde billboards keer op keer door verschillende klanten worden gebruikt, zonder afval of voetafdruk achter te laten.

Een korte samenvatting van de Trotter

Het billboard bestaat uit hoogwaardig recyclebaar aluminium en hard plastiek. Dit is licht van gewicht, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot tijdens productie en transport.
Deze materialen zijn ook uiterst sterk, waardoor onderhoud en schade tot een absoluut minimum beperkt wordt en de levensduur wordt verlengd.
Zowel aluminium als plastiek zijn makkelijk te recyclen, waardoor we nieuwe producten kunnen maken en nieuwe Trotters kunnen bouwen.
Wij bieden al onze klanten de mogelijkheid aan om een ‘groen’ PVC-vrij materiaal te gebruiken om de skins op te drukken.
Ongeacht het materiaal waarop wij de beelden afdrukken, zorgen wij ervoor dat wij (of onze contractpartners) ze afvoeren of recyclen zoals beschreven in ons milieu- en duurzaamheidsbeleid.
Wist u dat u tot 20 Trotters op één HIAB kunt laden? Dit betekent dat het transport doorheen het land minimaal en efficiënt is!
Scroll to Top

Laden Sie die Verkaufspräsentation herunter

Füllen Sie einfach Ihre Kontaktinformationen aus und unser Verkaufsteam meldet sich bei Ihnen oder laden sie erst mal noch unsere Verkaufspräsentation herunter.
Ik aanvaard dat Trotter Belgium mij zal contacteren betreffende mijn aanvraag. Mijn persoonlijke data zal niet voor andere doelen gebruikt worden.